De vandt Creative Business Cup 2013

Nyhed Af Anne Aarup Bay
      |      | Flere nyheder  »

Artlab sad med i juryen, da Danmarks bedste kreative iværksættere kæmpede om at vinde førstepræmien i Creative Business Cup 2013. Prisen gik til Cinema dell’Arte for deres originale tegnefilmsteater, og en del af præmien til de nyskabende teaterfolk var et udviklingsforløb hos Artlab.

Danmarks bedste kreative iværksættere kåres 
Creative Business Cup er en konkurrence for kreative iværksættere, og formålet med konkurrencen er at forbedre de kreatives forretningsmæssige kompetencer og antallet af succesfulde virksomheder i de kreative industrier.

Den danske finale i Creative Business Cup løb af stablen fredag d. 21. juni på Københavns Rådhus og med deltagelse af Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen. Her dystede finalisterne om førstepræmien, der bl.a. bestod af et talentudviklingsforløb hos Company Care,  25.000 kr. fra Erhvervsstyrelsen og Center for Kultur- og Oplevelsesøkonomi samt adgangsbillet til at forsvare de danske farver ved den internationale Creative Business Cup konkurrence til november. Derudover fik de også tilbudt et udviklingsforløb her hos ArtLab og et springboard forløb hos CONNECT  Denmark.

Original teaterteknik med stort potentiale
Vinderen af Creative Business Cup 2013 blev meget fortjent Cinema dell’Arte for deres unikke teaterteknik, hvor skuespillere i en speciel dragt bliver til animerede figurer på et lærred. Det bliver nu spændende at se, om deres tegnefilmsteater kan holde i en større sammenhæng, når Cinema dell’Arte skal  dyste med kreative fra over 40 lande om at blive verdens bedste ved den globale finale 18.-20. november i København.

Berit Ritto, coach og instruktør for kreativ virksomhed i Artlab, sad med i juryen og overrakte i den forbindelse Cinema dell’Arte Artlabs pris til en værdi af 10.000 kr. Artlab gav dem følgende ord med på vejen:

“Prisen gives til en stor nyskabelse inden for kunst, med sin kombination af live-performance, spil, animation og interaktion med publikum. Når børn tryllebindes, er sagen enkel – Det gør de kun, når form og indhold spiller optimalt sammen. Potentialet i at udvikle tilsvarende produkter til voksne ligger lige for. Et stort tillykke fra Artlab til Cinema dell’Arte!”

Se hvorfor Cinema dell’Artes tegnefilmsteater tryllebinder børn og barnlige sjæle

De øvrige finalister til den danske finale var Bikway – cykelsti i moduler, RG Magnetics – en usynlig gine, Retelly – et videomagasin på nettet og Retap – en genbrugsdesignflaske af glas til postevand.

Læs mere om den danske finale i Creative Business Cup

ARTLAB UDBYDER LIGE NU

Henter ydelser..