“Jeg føler mig meget bedre rustet til at skulle videre som freelancekunstner”

Case Af Line Ingberg Jepsen
      |      | Flere cases   »

Interview med musiker Peter Tinning, der deltog på Artlabs 12-ugers kursus for kunstnere og kreative, som vil booste en freelancekarriere; Freelancekunstner.

Hvad er din kunstneriske baggrund?
“Jeg er guitarist. Jeg spiller jazz, og jeg akkompagnerer, også forfattere og singer/song writere. Derudover laver jeg børneforestillinger.”

 Hvad har du lavet af freelancearbejde, inden du startede på kurset?
“Jeg har gennem nogle år booket koncerter til mine egne bands og har de sidste 6 år organiseret en international cello-masterclass. Jeg har desuden i flere år arbejdet som kameramand og assistent for en komponist, der arbejder meget visuelt.”

Hvorfor ville du gerne deltage på kurset Freelancekunstner?
“Jeg ville gerne deltage på kurset, fordi jeg syntes, det virkede som skræddersyet til mig. Alle de ting, der stod i beskrivelsen, var noget, jeg burde blive bedre til. Jeg har altid gang i mange projekter, og det kan nogle gange være svært at overskue og vide, hvor mit fokus skal lægges. Jeg har aldrig været specielt god til alt det praktiske omkring mine egne projekter, og jeg har også følt, at jeg manglede en masse viden om, hvordan man stabler projekter på benene, hvordan man booker og sætter pris på sig selv, hvor og hvordan man søger penge, hvem man kontakter hvornår, hvordan man styrer sin tid osv.”

 Hvad synes du om kurset?
“Jeg synes, kurset indtil videre har været helt fantastisk! Næsten alt på skemaet har været relevant for mig. Vores faste undervisere har været så gode og lydhøre og formet programmet efter kursisternes behov. De har derudover fra day one formået at skabe et virkelig trygt klima, hvor man har kunnet være 100 % ærlig og åben omkring de problemer og udfordringer, man har. Det har selvfølgelig også noget at gøre med de andre kursister. Vi er en flok med forskellig baggrund, og det har været enormt lærerigt at skulle forholde sig til andre fagområders problemstillinger og at opdage, at mange har de samme udfordringer som én selv. Desuden har vi haft nogle virkelig kompetente og inspirerende undervisere på de forskellige emner, hvor der har været brug for eksterne lærere.”

Hvilke konkrete ting tager du med dig fra kurset?
“Jeg har fået en masse at vide om, hvordan markedet fungerer. Hvordan man beskriver et projekt og i øvrigt fører det ud i livet – at turde tro på det og være ambitiøs. Vi har også arbejdet med, hvad der skal til, for at en tekst virker, dvs. hvordan man formulerer ansøgninger, pressemeddelelser osv. Derudover har jeg fået et meget bedre indblik i de sociale medier, og hvordan man kan optimere sin hjemmeside. Generelt føler jeg mig meget bedre udrustet til at skulle videre som freelancekunstner, og jeg har fået en forståelse for, at målet ikke bare er det nære, det letteste og det førstkommende, men at det bare er det første skridt på vejen.”

Har du lavet noget, som er en direkte udstikker af din deltagelse på kurset?
“Jeg er blevet ansat på Rytmisk Center i København, hvor jeg udbyder to kurser i efterårssæsonen og en sommerworkshop – i jazzguitar. Derudover har jeg fået sat en turne op med min trio, Peter Tinning Transatlantic Trio. Det var mit udgangspunkt, men projektet er i løbet af kurset vokset i takt med, at jeg kunne se, at tingene kunne lade sig gøre. Vi skal nu også indspille et album i forlængelse af turneen og forhåbentlig også lave en video, der dokumenterer det hele.”

Vil du anbefale kurset til andre?
“Ja – med glæde! Til hvem som helst, der håber på at kunne komme til at leve som freelancer. Der er jo ingen løfter om, at det lykkes, men jeg tror, at ens chancer forbedres væsentligt!”

Kursus coaching
Karriere
Ledige

Kunsten at freelance

KUNSTEN AT FREELANCE
– skab en bæredygtig jobmodel!

Fakta
Freelancekunstner er et pilotprojekt, der er udviklet af Artlab sammen med Københavns Jobcenter. Formålet med kurset er at give freelancekunstnere redskaber til at videreudvikle kunstneriske projekter og jobmuligheder. Forløbet sluttede d. 23. juni 2014, og efter en evaluering satser vi på at komme op med en revideret udgave af kurset. Læs mere på: Artlab.dk/freelancekunstner

ARTLAB UDBYDER LIGE NU

Henter ydelser..