Laptop Jam – en elektronisk legeplads for musikere

Nyhed Af Line Ingberg Jepsen
      |      | Flere nyheder  »

Hvad får man, hvis man låser en bunke musikere inde i et rum fyldt med computere, MIDI-controllere og et kæmpe lydkort? Laptop Jam! Hver anden onsdag kl. 18-21 på Artlab.

Jam session Laptop Jam »

Inspireret af mødet mellem teknologi og mennesker lægger Laptop Jam op til en god omgang multiplayer, hvor instrumentalister og sangere jammer med producere, lyddesignere og DJs, i et frit og generativt landskab af effekter, sequencere og synthesizere.

“Målet med Laptop Jam er at skabe et plug-and-play miljø, hvor folk kan komme med deres eget input i bedste bandjam stil og hygge sig med andre musikere. Input kan være alt fra en lille dims, der kan sige blip-blop, til en effektmaskine, der påvirker én af de andre deltageres signal. Ligesom det kan være et komplet live-set, du sidder og justerer på i samspil med de andre jammere… Herefter kan man arbejde videre med det selv – enten til jam’en eller derhjemme – og få tips, tricks, inspiration og skulderklap fra de andre deltagere,” udtaler Rasmus Kjærbo, der er instruktør/jamvært ved Laptop Jam. Rasmus Kjærbo er Nordens eneste certificerede Ableton Live underviser og kører den elektroniske musikskole Ectopic Beats Music og dub-dirigerer Københavns Laptop-orkester.

”Vi har taget initiativ til Laptop Jam, fordi vi gerne vil vise, hvordan man kan bruge computerfærdighederne til noget kreativt i praksis – og samtidig have det sjovt. At møde andre elektroniske musikere og lave fed musik sammen. Jeg håber, det er noget, vi kan fortsætte med fremover” siger Peter Poulsen, der er ansvarlig for Artlabs musikerkurser.

Så tag dine venner under armen og kom og sæt dit præg på Laptop Jam, der i øvrigt er ganske gratis for DMF-medlemmer.

 

ARTLAB UDBYDER LIGE NU

Henter ydelser..