Kom gratis med til Sax Clinic med barytonsaxofonist Gary Smulyan

Nyhed Af Line Ingberg Jepsen
      |      | Flere nyheder  »

Fredag d. 15. maj kl. 16 kan du møde den verdenskendte amerikanske barytonsaxofonist Gary Smulyan hos I.K.Gottfried i København. Arrangementet er gratis.

 Verdens bedste barytonsaxofonist

Amerikanske Gary Smulyan må nok regnes som den betydeligste nulevende udøver af barytonsaxofonen. Han har baggrund i bl.a. Woody Hermans og Thad Jones – Mel Lewis’ orkestre og Lee Konitz’ nonet, og i de senere år har han haft egen sekstet med de to instrumentkolleger Ronnie Cuber og Nick Brignola som medblæsere.

Gary Smulyan blev født 4. april 1956, i Bethpage, New York, og den talentfulde multiinstrumentalist begyndte sin musikkarriere ved først at lære altsaxofon i løbet af sine teenageår på Long Island. I dag er han meget kritikerrost og anerkendt som den største stemme på barytonsaxofon. Hans spil er præget af en aggressiv rytmisk sans, en intelligent og kreativ harmonisk tilgang – og måske vigtigst af alt – et stærkt og skarpt vid.

Allerede da han gik i Highscool, fik han mulighed for at spille med store jazzkunstnere som den legendariske trompetist Chet Baker, saxofonisten Lee Konitz, trombonist Jimmy Knepper og violinist Ray Nance.

Gary Smulyan er 4-dobbelt  vinder af Down Beat Critic-og Readers Polls og er vinder af talrige andre officielle meningsmålinger herunder Jazz Journalists Award for Baritone Saxofonist Of The Year, og så er han ikke mindst 6-dobbelt  GRAMMY prisvinder for sit arbejde med BB King, Lovano, Holland og Vanguard Jazz Orchestra.

Om I.K. Gottfried

I.K.Gottfried er en af de ældste blæseinstrumentforretninger i Nordeuropa. Siden 1790’erne har forretningen solgt, givet service og vejledning samt repareret messing- og træblæseinstrumenter til begyndere og professionelle.

I.K.Gottfried’s gode renommé blandt musikere og instrumentmagere er baseret på deres store udvalg af musikinstrumenter i topkvalitet og på den vejledning og service, de tilbyder begyndere og professionelle.

I service- og værkstedsafdelingen er der ansat erfarne instrumentmagere, som selv er musikere, og instrumentmagere klargør nye instrumenter til salg i butikken, samt reparerer, renoverer og restaurerer ældre instrumenter.

ARTLAB UDBYDER LIGE NU

Henter ydelser..