Forskningen siger det også – Mindfulness virker, og du kan komme på kursus via Artlab

Nyhed Af Line Ingberg Jepsen
      |      | Flere nyheder  »

Få bevidst nærvær i nuet gennem mindfulness

Mindfulness er en metode til selvhjælp, der oprindeligt stammer fra buddhismen. Et centralt punkt i mindfulness er evnen til nærvær og fuld opmærksomhed på det, der er lige nu. Tilstedeværelse med alle sanser vågne. Følelser og tanker opleves som de er, men vurderes ikke, de observeres blot, hvilket giver en selv et indblik i, hvorledes man selv er.

Forskning anderkender også mindfulness og forklarer her hvorfor: Videnskab.dk: Derfor virker mindfulness

Find mere information om mindfulness på Videnskab.dk

Kom på mindfulnesskursus i aarhus

Vil du selv opleve, hvorfor mindfulness virker, på egen krop, så tilmeld dig Artlabs kursus. Kurset foregår i Aarhus og løber over alle tirsdage fra 17/3 til 12/5 kl. 16.30-18.30 (intet møde 31/3)

Birgitte Due er underviser på kurset og har været Mindfulness-instruktør siden 2003 og er desuden kognitiv terapeut og Alexanderlærer. Hun har undervist siden 1987 på Det Jyske Musikkonservatorium og er amatørmusiker.

På kurset får du

  • Etableret en mindfulness-praksis i din hverdag på bare 9 uger
  • En introduktion til mindfulness og meditation
  • Øvelser i mindfulness, så du lærer at skabe mere ro og nærvær
  • Dialog om, hvordan bevidst nærvær kan bruges i hverdagen

OM KURSET

Forløbet består af introduktion og otte efterfølgende møder. Her lærer du at meditere og bruge mindfulness i din hverdag.

Mindfulness – bevidst nærvær i nuet – er en bestemt måde at være til stede på, som alle har mulighed for at lære. At være mindful er at være opmærksom med accept af det, som er i nuet. Metoden er oprindelig en essentiel del af Buddhistisk praksis. I Vesten bruges det nu til bl.a. stresshåndtering. Videnskabelige forsøg viser, at mindfulness er en effektiv metode til at skabe indre ro, psykisk velvære og større koncentrationsevne.

Mindfulness handler ikke om at komme et andet sted hen, end der hvor du er. Det handler om at lande – helt enkelt – i dette nu.

FOR HVEM?

Du er musiker, som gerne vil opnå indre ro og psykisk velvære og styrke dit fokus.

HVORFOR?

Folk strømmer til kurser i mindfullness for at lære at tænke positivt. Men hvordan virker det egentlig? Dansk forsker har fundet svar ved at gennemgå hele den videnskabelige litteratur på området.

 

 

 

     

ARTLAB UDBYDER LIGE NU

Henter ydelser..