“Alle burde få det her kursus”

Nyhed Af Line Ingberg Jepsen
      |      | Flere nyheder  »

Heidi Gellert Andersen havde brug for et ordentligt boost i sin karriere som freelancemusiker. På kurset ‘Freelancekunstner’ fik hun lært, hvordan man udvikler en idé, gør den til et projekt og fører den ud i livet.

Heidi Gellert Andersen er uddannet skuespiller, sanger og sangskriver og var i sin tid vært på tv-programmet Zig Zag. Hun har i mange år boet og arbejdet i USA (NYC og LA), hvor hun blandt andet har sunget og optrådt med The Harlem Gospel Choir på tv-programmet Good Morning America. Hele sin karriere som musiker og skuespiller har hun arbejdet freelance inden for tv, teater, musicals og film. Og med musikken har det været alt fra original musik over gospelkor til coverbands. Hun skriver og co-writer sange og har blandt andet udgivet et par sange, der er blevet spillet på P4 under navnet ’Songs of Luna’.

Fokus på det næste job

Men livet som freelancer er ikke altid lige let, når man skal genopfinde sig selv og have styr på de mange tråde, en freelancekunstner skal have overblik over: ”Jeg følte, jeg kunne en masse ting, havde en masse viden, kundskaber, idéer og kompetencer, som jeg indimellem havde svært ved at omsætte til et arbejdsliv ud over mit gængse virke som skuespiller og musiker,” fortæller Heidi, der beskriver udfordringerne som freelancekunstner: ”Udfordringerne som freelancekunstner er først og fremmest, at du konstant er på jagt efter det næste job. Dit arbejdsliv er et puslespil, hvor du konstant kigger efter de brikker, der skal være med til at få det til at gå op, arbejdsmæssigt såvel som økonomisk. Som kunstner har du jo ofte en masse gode idéer, men ved bare ikke altid, hvordan du kan føre dem ud i livet.”

Få kontrol over dine projekter

En af de nye vinkler, hun har fået på sit kursus, er at holde foredrag: ”Jeg kommer til at lave et par foredrag om ikke så længe. ‘Drømmen om Amerika-Welcome To Reality’ er en How To, når man som kunstner vil til Amerika. Dernæst kommer der et musikforedrag, som handler om mine oplevelser og de menneskelige aspekter, når man tager væk fra alt det, man kender, og bosætter sig i et fremmed land” siger Heidi. “Jeg havde slet ikke set det komme, at jeg skulle lave foredrag. Men det er en af de smukke ting ved kurset. Den guidance og sparring, du får med kurset, hjælper dig på vej til at se, hvad du også kan bruge dine kompetencer til. Jeg synes, alle freelancere burde få muligheden for at tage det her kursus, så de selv kan få kontrol over de projekter, de gerne vil lave, og dermed kan skabe den platform, hvorfra de kan udøve og dele deres specielle talenter.”

Nye værktøjer og inspiration med ‘kunstnerens hus’

Heidi Gellert Andersen så et opslag om kurset for kunstnere og kreative – Freelancekunstner – hos Artlab og fik lyst til at give sin karriere et boost med et intensivt kursus, og få nye redskaber og nye idéer til, hvordan hun kan bruge sine kompetencer. Og det hjalp hende med at se nye veje: ”Jeg har fået inspiration og værktøjer til at tage hul på nogle projekter, jeg havde opgivet. Jeg har lært, hvordan man udvikler en idé, gør den til et projekt og fører den ud i livet, så andre tager dig alvorligt. Kurset har givet mig et vigtigt fundament, der er alfa og omega for os kunstnere, der vil lave vores egne projekter,” opremser hun.

“Et af mine helt store aha-moments var at lære Artlabs model ”Kunstnerens Hus” at kende. Den har givet mig en bedre og mere effektiv måde at strukturere mit arbejde på. Kort sagt så går den ud på at opdele de forskellige hatte, vi har på i forhold til at være freelancer og projektmagere, i fire rum. Først er der værkstedet, hvor vi udvikler ideer. Så er der baglokalet, hvor vi planlægger, laver strategi og markedsføring etc. Og så er der vores butik, hvor vi sælger vores ting/produkter, og til sidst har vi scenen, hvor vi optræder. Opdelingen af de forskellige opgaver på den måde har gjort, at jeg er mere effektiv, så jeg ikke udvikler og sælger på samme tid. For det er svært at være begge steder på en gang.” fortæller Heidi.

“Det gik i løbet af kurset op for mig, at noget af det, jeg havde manglet i mit freelancer liv var en detaljeret strategi. Jeg havde altid haft en plan og en strategi, men den havde manglet rigtig mange detaljer. Jeg tror, at havde jeg haft den forståelse tidligere i min karriere, så kunne den potentielt være et langt bedre sted i dag. Men hey, det er aldrig for sent, vel?” siger Heidi med et smil.

Fakta om kurset Freelancekunstner

Kurset Freelancekunstner styrker freelancere i at udvikle deres idéer, gøre idéer til projekter og føre dem ud i livet. Freelancekunstner var et 12-ugers pilotprojekt for ledige kunstnere, og det løb af stablen i foråret 2014 i samarbejde med Københavns Kommune.

Artlab arbejder på snarest muligt at søsætte et nyt kursus for freelancekunstnere, da vi efter kurset har fået mange positive tilbagemeldinger og forespørgsler fra freelancere om at opstarte kurset igen.

Hold dig opdateret på www.artlab.dk og Artlabs side på Facebook og tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så får du info, så snart vi udbyder kurset Freelancekunstner igen.

Artlabs entreprenørmodel: Kunstnerens Hus

ArtistHouse

ARTLAB UDBYDER LIGE NU

Henter ydelser..